We stoped writing our blog and moved to Facebook. //

Prenehali smo pisati naš blog in ga preselili na Facebook.


Read the old blog // Beri stare objave

Continue on Facebook // Nadaljuj na Facebook

Mentorji zmagovalnega filma

23. maj 2011



Kratki film Mindsex, ki je nastal  pod mentorstvom članov Filmskega društva Film Factory v okviru delavnice z naslovom "Kako nastane film", je zmagovalec letošnjega festivala slovenskega mladinskega filma Videmanija 2011Iskrene čestitke avtoricam in vsem sodelujočim! 

Mindsex, kratki film, februar 2011, filmska delavnica "Kako nastane film?" (Filmsko društvo Film Factory, Zavod Udarnik in II. gimnazija)

Avtorice:Aiche Boughazi, Betine Habjanič, Lare L. Pohorec, Melanije Z. Vračko in Mojce Rojko

Mentorji: Filmsko društvo Film Factory in prof. Gorazd Beranič

Mnenje strokovne žirije:

"Film Mindsex nas v nobenem primeru ne pusti hladnega. Morda bi ob filmu kdo žugal ali moraliziral, a člane komisije je nagovoril z mladostniško avtentičnostjo in pogumom.

Natančno izbran naslov, ki je neprevedljiv, nas pripravi na dogajanje: srednješolci skupaj preživljajo petkov večer ob »obvezni  zabavi«, pijači, »pohanju« in brezciljnem BITI. Tu so alkohol, pijanost, smeh, ki nas ne nasmeje in ga le opazujemo, trava z nadrealističnimi pogovori, in nekdo, ki se nekje zatakne, izgubi in ga skupina išče. Vendar ne išče le izgubljenca, pač pa tudi nadaljevanje zabave. Ta se izteka in medli, sledi le še neizbežen prepir in skupina mladostnikov se razide. Na koncu se ta, ki ga v filmu iščejo, le najde, a tudi on išče naprej: išče izgubljene prijatelje s telefonskim klicem in z jutranjim kislim požirkom alkohola.

Ob tematiziranem sodobnem imperativu zabave je sestavni del filma občutljivo nakazano nelagodje: oziranje v temo parka, hitenja skozi nočne poti, temno stopnišče, neodgovorjeni telefonski klici. Kot da nas skozi nelagodje nagovarjajo moralne zahteve družbe, s katero se soočamo.


Zgodbo dopolnjujejo črno-beli posnetki s poudarjenimi sencami in mehko zabrisanostjo noči ter živčna, zmeraj iščoča, migotajoča kamera. Film skozi brezciljno zabavo in rastoče nelagodje metaforično nakaže iskanje mladostnika ter njegovo potrebo po soočanju s samim seboj in z drugimi."

Več na http://www.videomanija.org/.

_________________________________________

Mindsex a short film that was created during our film-making workshop for II. gimnazija Maribor named  "Kako nastane film?" received the main award at Slovenian youth film festival Videomania 2011. Congratulations to all authors and all participants.



0 comments:

Objavite komentar

All content that is published on blog.filmfactory.si blog is the property of the author of the blog (unless otherwise stated) and and may not be copied or otherwise used without the authorization or approval of the author.
Designed by: Mitja Mlakar www.thee-me.com
Copyright © 2010-2013